Advies

Ideale framemaat van jouw fiets

Hoe bepaal ik framemaat van mijn fiets?

Waar rekening mee te houden?

Als je hebt besloten een fiets te kopen, is het eerste waar je rekening mee moet houden de framemaat. Er zijn drie belangrijke maten die de juiste fietsmaat bepalen: zitbuislengte, bovenbuislengte en overhanghoogte. Om de juiste fietsmaat te vinden, neemt u uw binnenbeenlengte (binnenbeenlengte is de afstand van uw kruis tot de grond) en vermenigvuldigt u deze met 0,67 tot 0,68 voor racefietsen of 0,65 tot 0,66 voor mountainbikes of 0,63 tot 0,64 voor hybride en forenzenfietsen.

Uw fiets gevonden, maar dan? Dat kan behoorlijk lastig zijn, omdat verschillende stijlen fietsen verschillende afmetingen hebben voor dezelfde maat fiets.

Het bepalen van de juiste maat fiets voor u is belangrijk om uw veiligheid, comfort en plezier op de fiets te garanderen.

De eerste stap bij het vinden van de juiste maat fiets is bepalen op welke stijl fiets u wilt rijden. Verschillende stijlen fietsen hebben verschillende afmetingen voor dezelfde maat fiets. Een 54-inch racefiets is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een 54-inch mountainbike of een 54-inch racefiets. Zodra je het materiaal en de stijl van je frame hebt gekozen, wil je de juiste maat fiets vinden. Dit kan behoorlijk lastig zijn, omdat verschillende stijlen fietsen verschillende afmetingen hebben voor dezelfde maat fiets. Een 54 inch racefiets is bijvoorbeeld niet hetzelfde als een 54 inch mountainbike of een 54 inch racefiets.

Er zijn drie belangrijke maten om te overwegen bij het bepalen van de maat van een nieuwe fiets: De overhanghoogte, de zitbuislengte en de bovenbuislengte.

Bij het kopen van een nieuwe fiets zijn er drie belangrijke maten waarmee je rekening moet houden: overhanghoogte, zitbuislengte en bovenbuislengte. Om de juiste fietsmaat te vinden, neemt u uw binnenbeenlengte (binnenbeenlengte is de afstand van uw kruis tot de grond) en vermenigvuldigt u deze met 0,67 tot 0,68 voor racefietsen of 0,65 tot 0,66 voor mountainbikes of 0,63 tot 0,64 voor hybride en forenzenfietsen. Als je problemen hebt, kom dan langs in een van onze winkels voor gratis deskundig advies, maatvoering en montage!

Wij raden u aan uw fiets door ons te laten monteren omdat onze monteurs specifiek zijn opgeleid in fietsmechanica; daarom zullen zij ervoor zorgen dat alle onderdelen op de juiste wijze op elk frametype zijn gemonteerd voordat zij de fiets verzenden.

Stahoogte

Vervolgens is het belangrijk om uw stahoogte te bepalen. Ga hiervoor rechtop staan met uw armen aan uw zijden. U moet de bovenkant van uw hoofd tegen een muur kunnen plaatsen. De afstand tussen de vloer en waar uw hoofd de muur raakt, is uw stahoogte. Dit wordt ook wel binnenbeenlengte genoemd. Nu we onze stahoogte en binnenbeenlengte hebben gemeten, kunnen we ze gebruiken om uit te zoeken welke maat fietsframe het beste bij jou past!

Hoe meet u uw binnenbeenlengte op?

Het is niet moeilijk om je binnenbeenlengte te meten, maar het is belangrijk om het goed te doen. Volg deze stappen:

Misschien wil je deze informatie bij de hand hebben voor als we het later over framematen hebben.

Lengte zitbuis

De lengte van de zitbuis wordt gemeten van het midden van de zadelpen tot het midden van de trapas. Dit is belangrijk omdat het van invloed is op hoe ver u uw zadel naar voren of naar achteren kunt bewegen. Als u lang bent en lange benen hebt, zal een langere fiets u helpen een comfortabele positie op uw fiets te vinden doordat er meer ruimte is voor aanpassing. Heb je kortere benen, dan is een kleinere framemaat handiger omdat je dan gemakkelijker kunt manoeuvreren in krappe ruimtes tijdens het fietsen.

Kom langs!

Vergeet niet dat de beste manier om ervoor te zorgen dat u een fiets koopt die aan uw behoeften voldoet, is om een deskundige in een van onze winkels te raadplegen. Onze medewerkers kunnen u helpen de perfecte pasvorm te vinden voor uw rijstijl, lichaamstype en budget. Kom vandaag nog langs!

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!