• Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Over elektrische fietsen 

Met een elektrische fiets of e-bike krijg je trapondersteuning tijdens het fietsen. Daardoor is  de elektrische fiets de perfecte oplossing wanneer het fietsen op een normale fiets  moeilijker wordt, of wanneer je vaak lange afstanden fietst.Met een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, fiets je altijd met de wind mee.  Elektrische fietsen halen een snelheid van ongeveer 25 km/uur. Je hebt hier geen rijbewijs,  kenteken of helm voor nodig. Daarbij mag je overal fietsen waar een normale fiets dat ook  mag.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Actieradius
De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je kunt fietsen op een volle accu. Dit is per  elektrische fiets verschillend. Het verschil in actieradius kan komen door hoe krachtig de  accu is en hoeveel ondersteuning je gebruikt. Hoe groot de actieradius moet zijn hangt af  van of je korte (max. 15 km) of lange afstanden op een dag gaat fietsen. Als je accu leeg is  kun je trouwens wel nog gewoon fietsen. De e-bike fietst dan hetzelfde als een normale  fiets.
Motor
De motor kan bij een elektrische fiets op drie plekken zitten. Boven het voorwiel,  in het  achterwiel of bij de trapas. Elke motor heeft zijn eigen voordelen. Een elektrische fiets met  een voorwielmotor is vaak gunstig geprijsd. Daarnaast is het onderhoud minimaal. Een  elektrische fiets met een achterwielmotor heeft vaak veel versnellingen en is daarom vaak  zeer geschikt voor lange fietstochten door heuvelachtige gebieden. En een elektrische fiets met middenmotor is heel stabiel omdat het zwaartepunt van de fiets dan in het midden ligt.
Frame
Fietsframes zijn er in verschillende vormen en maten. Zo heb je frames met een lage instap  en frames met een hoge instap. Verder moet je letten of de fietsgeometrie. Dit heeft te  maken met je zithouding op de fiets. Op elektrische stadsfietsen zit je vaak wat rechter op, en  op sportievere fietsen zit je vaak wat meer voorovergebogen. Door deze houding belast je je  lichaam minder en is de kans op zadelpijn bij lange ritten kleiner.
Aantal versnellingen
Net als bij een normale fiets is het bij lange afstanden fijn om een versnelling te kiezen die  goed bij de omgeving past. Dat gaat bij 8 versnellingen makkelijker dan bij drie versnellingen.  Waar je goed op moet letten bij een elektrische fiets, is dat je vanuit stilstand in een lage  versnelling wegrijdt. Waar het bij een normale fiets extra spierkracht kost, kost het bij een  elektrische fiets extra motorkracht. Hierdoor gaat de accu onnodig snel leeg. Zonde!

Elektrische fiets kopen

Wil je graag een elektrische fiets kopen? Profibike helpt je daar graag bij. Al onze  medewerkers hebben een passie voor fietsen en kunnen terecht als fietsexperts gezien  worden. Voor al je vragen over elektrische fietsen kun je dus terecht bij één van onze  verkopers. Het voordeel van Profibike is dat we niet alleen een webshop zijn, maar dat we  ook fysieke winkels hebben. Hierdoor kun je je elektrische fiets in het echt bekijken en  uittesten. Bestel je hem liever online? Dan krijg je je elektrische fiets binnen twee  werkdagen bij je thuis bezorgd.