• Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Alles over e-bikes met middenmotor

Elektrische fietsen met middenmotor zijn enorm populair in Nederland. De afgelopen jaren zien we steeds vaker dat elektrische fietsen worden aangedreven met een middenmotor. 

E-bike met middenmotor kopen 

Bij een e-bike met middenmotor zit de motor bevestigd aan de trapas, aan de onderkant van  het frame. Andere versies zijn elektrische fietsen met voorwielmotor of waar de motor  in het achterwiel zit. Het eerste voordeel van een e-bike met een middenmotor is dat de motor lager ligt dan wanneer de motor in het wiel zit. Dit zorgt voor een stabielere wegligging. Hierdoor is een elektrische fiets met een middenmotor ideaal voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht. 
Het tweede voordeel van een e-bike met een middenmotor is dat de motor in het midden  van de fiets zit. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de fiets in het midden. Dit is handig als je de fiets wilt optillen of verplaatsen. Dan helt de fiets niet naar één kant. Het derde voordeel van zo'n elektrische fiets is dat de aandrijving op de ketting zit in plaats van op het wiel. Hierdoor geeft de motor op een natuurlijke manier ondersteuning. Hierdoor ervaren veel mensen een elektrische fiets met middenmotor als de prettigste fietservaring. 
Het vierde voordeel is dat de accu van een e-bike met middenmotor langer mee gaat. Deze fietsen zijn namelijk voorzien van een trapkrachtsensor. Dit zorgt ervoor dat de fiets extra ondersteuning biedt wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als je een heuvel op rijdt. Als je minder hard trapt (doordat je bijvoorbeeld wind mee hebt), geeft de fiets minder ondersteuning, waardoor energie van de accu wordt bespaard.

Elektrische fiets met middenmotor kopen

Ben je benieuwd hoe een e-bike met middenmotor nou eigenlijk voelt? Kom langs in een van  onze winkels. Je kunt dan een testrit maken op een e-bike met middenmotor, en die vergelijken met e-bikes met voor- en achterwielmotors. Heb je vragen? De fietsexperts van Profibike helpen je graag. Bel gerust naar onze klantenservice of vul het contactformulier in. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen in een van onze winkels.
Let vooral ook op het merk middenmotor. Bij Profibike hebben we altijd een ruim assortiment elektrische fietsen met bosch motor, e-bikes met shimano steps motor maar ook elektrische fietsen met een bafang motorsysteem