• 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Alles over e-bikes met middenmotor

Elektrische fietsen met middenmotor zijn enorm populair in Nederland. De afgelopen jaren zien we steeds vaker dat elektrische fietsen worden aangedreven met een middenmotor. De elektrische fiets met middenmotor biedt voordelen die op dit moment ook alleen deze soort fiets kan bieden.

De voordelen van een e-bike met middenmotor

Een elektrische fiets met middenmotor heeft diverse voordelen op een fiets zonder motor, maar werkt ook net even iets anders dan een e-bike met voorwiel- of achterwielmotor. Om de keuze makkelijker te maken hebben we hieronder opgesomd wat deze voordelen allemaal zijn.

Stabiele wegligging

Bij een e-bike met middenmotor zit de motor bevestigd aan de trapas, aan de onderkant van  het frame. Andere versies zijn elektrische fietsen met voorwielmotor of waar de motor  in het achterwiel zit. Het eerste voordeel van een e-bike met een middenmotor is dat de motor lager ligt dan wanneer de motor in het wiel zit. Dit zorgt voor een stabielere wegligging. Hierdoor is een elektrische fiets met een middenmotor ideaal voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht. 

Makkelijk verplaatsbaar

Het tweede voordeel van een e-bike met een middenmotor is dat de motor in het midden  van de fiets zit. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de fiets in het midden. Dit is handig als je de fiets wilt optillen of verplaatsen. Dan helt de fiets niet naar één kant. 

Natuurlijke ondersteuning

Het derde voordeel van zo'n elektrische fiets is dat de aandrijving op de ketting zit in plaats van op het wiel. Hierdoor geeft de motor op een natuurlijke manier ondersteuning. Hierdoor ervaren veel mensen een elektrische fiets met middenmotor als de prettigste fietservaring. 

Langere accuduur

Het vierde voordeel is dat de accu van een e-bike met middenmotor langer mee gaat. Deze fietsen zijn namelijk voorzien van een trapkrachtsensor. Dit zorgt ervoor dat de fiets extra ondersteuning biedt wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als je een heuvel op rijdt. Als je minder hard trapt (doordat je bijvoorbeeld wind mee hebt), geeft de fiets minder ondersteuning, waardoor energie van de accu wordt bespaard.

Elektrische fiets lage instap middenmotor

Een groot aandeel van onze elektrische fietsen vallen onder de elektrische fiets met lage instap middenmotor. Deze fietsen zijn uitstekend geschikt voor mensen op leeftijd of als elektrische moederfiets met middenmotor. De fietsen bieden een uitstekende balans en wegligging en daarnaast gaat het opstappen gemakkelijk door de lage instap. Wanneer bewegen daarom niet meer het soepelst gaat, kan je met de elektrische fiets lage instap middenmotor nog de gehele omgeving verkennen. Voor de jongere fietsers is de elektrische fiets lage instap middenmotor ook geschikt. Het gemakkelijk opstappen en ultieme rijervaring is er namelijk een voordeel voor fietsers van alle leeftijden. Met de huidige ijzersterke framen hoef je daarnaast niet bang te zijn dat het frame sneller vervormd. Deze zijn tegenwoordig net zo duurzaam als het frame van een klassieke herenfiets.

Een perfecte fiets voor heren

Wanneer je op leeftijd bent dan gaat opstappen niet meer vanzelf. Om deze rede is een beetje hulp zeker welkom. De heren e-bikes met middenmotor hebben een lage instap en zijn daarom universeel te gebruiken. Man of vrouw, jong of oud: iedereen kan genieten van de voordelen van deze elektrische fietsen. Wil je toch echt een klassieke elektrische herenfiets met middenmotor? Punch, Huyser en Qwic hebben alle fietsen met een herenframe en stoer design. Zo kan je overal aankomen met jouw e-bike, welke leeftijd je ook hebt.

Als elektrische damefiets met middenmotor

Toch wat meer nuance in jouw design? Dan heb je als vrouw genoeg keuze om een elektrische damesfiets met middenmotor uit te zoeken. Deze fietsen hebben naast een lage instap ook een modern en trendy design. Wil je luxe? Dan is een dames e-bike met middenmotor en geïntegreerde accu perfect voor jou. Zo zie je geen accu aan de buitenkant van de fiets. Niet alleen een extra strak design, maar ook nog is een goede diefstalbeveiliging. 

Elektrische fiets met middenmotor kopen

Wanneer je een e-bike met middenmotor wilt kopen dan ben je bij Profibike op het juiste adres. Wij hebben een uitgebreid assortiment in onze webshop. Zo heb je een ruime keuze om de e-bike met middenmotor te vinden die bij jou past. Bestel je daarnaast voor 12:00? Dan kan je de fiets vandaag nog afhalen in een van onze winkels. We hebben ook diverse elektrische fietsen met middenmotor aanbiedingen. Zo kan je extra voordelig jouw e-bike scoren bij Profibike.

Bezoek een van onze experience centers

Ben je benieuwd hoe een e-bike met middenmotor nou eigenlijk voelt? Kom langs in een van  onze winkels. Je kunt dan een testrit maken op een e-bike met middenmotor, en die vergelijken met e-bikes met voor- en achterwielmotors. Heb je vragen? De fietsexperts van Profibike helpen je graag. Bel gerust naar onze klantenservice of vul het contactformulier in. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen in een van onze winkels.
Let vooral ook op het merk middenmotor. Bij Profibike hebben we altijd een ruim assortiment elektrische fietsen met bosch motor, e-bikes met shimano steps motor maar ook elektrische fietsen met een bafang motorsysteem


Veelgestelde vragen over elektrische fiets met middenmotor

Wat zijn de pluspunten van een elektrische fiets met middenmotor?

De plaatsing van de motor in het midden van de fiets zorgt voor een laag zwaartepunt. Hierdoor heeft de elektrische fiets met middenmotor een uitstekende wegligging en is deze makkelijk te verplaatsen. Doordat de aandrijving in de ketting zit geniet je daarnaast van een uitstekende accuduur en natuurlijke ondersteuning.


Kan ik de elektrische fiets met middenmotor voor gebruik testen?

Wij hebben verschillende experience centers verspreid over het land waar je de elektrische fiets met middenmotor kan uitproberen. Bij mooi weer kan je de fiets buiten testen, terwijl bij regen de fietsen binnen in de winkel zijn uit te testen.


Wat is beter, een voorwielmotor of middenmotor?

De middenmotor zorgt voor een natuurlijk fietsgevoel en uitstekende wegligging wat voor de meeste fietsers de prettigste rijervaring biedt. Wanneer je echter moeite hebt met vaart maken vanuit stilstand of jouw budget minder toereikend is, dan is een elektrische fiets met voorwielmotor een uitstekende keuze.


Wat kost een elektrische fiets met middenmotor?

Een elektrische fiets met middenmotor heb je bij Profibike al vanaf de € 1.500. Hiervoor krijg je een uitstekende kwalitatieve fiets. Bij Profibike geniet je daarnaast van uitstekende kwalitatieve motors van onder andere Bafang, Bosch en Ananda. Zo krijg je de beste fietservaring voor een scherpe prijs.