• 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Informatie over elektrische fietsen met voorwielmotor

Bij een elektrische fiets met een voorwielmotor zit – de naam zegt het al – de motor subtiel  verwerkt in het voorwiel. Het wiel trekt als het ware de fiets vooruit. Hierbij is de accu  meestal bevestigd op de bagagedrager, waardoor de gewichtsverdeling optimaal is. 

E-bikes met voorwielmotor zijn geschikt voor alledaagse fietstochtjes, zoals het doen van  boodschappen of korte stukjes woon-werk/school verkeer. De motor van deze e-bike begint  te werken zodra je wegrijdt, welke versnelling je ook kiest. In de voorwielmotor zit een  sensor die meet of de fiets in beweging is. Daaruit wordt de benodigde trapondersteuning  geboden.

Waarom een e-bike met voorwielmotor?

Een elektrische fiets met voorwielmotoren heeft verschillende voordelen op andere fietsen. Wanneer je de keuze wilt maken voor een elektrische fiets met voorwielmotor, dan zijn dit de voordelen die je bij deze fiets krijgt:

Aantrekkelijke prijs

E-bikes met voorwielmotor zijn zeer populair. Dat komt doordat ze veel voordelen hebben.  Zo zijn ze goedkoper dan andere e-bike modellen, door de goedkope motortechniek. 

Licht van gewicht

Een  tweede voordeel is dat deze e-bikes erg licht zijn. Als de accu leeg is kun je nog gewoon  fietsen. Dan voelt het net alsof je op een normale fiets zit.  

Stil en natuurlijk design

Een derde voordeel is dat het bij deze e-bikes niet opvalt dat het eigenlijk een elektrische  fiets is. doordat de motor in het voorwiel is verwerkt, lijken deze fietsen op normale fietsen.  De motoren van e-bikes met voorwielmotor zijn fluisterstil, maar tegelijk krachtig. Dit bevorderd het natuurlijke rijgedrag. Als laatste zijn e-bikes met voorwielmotor erg  onderhoudsvriendelijk, doordat ze een dichte kettingkast hebben. 
Naast deze elektrische fietsen hebben we natuurlijk: 

Voor wie is een e-bike met voorwielmotor geschikt?

E-bikes met voorwielmotor hebben vaak een minder krachtige motor dan e-bikes met een  midden- of achterwielmotor. Hierdoor is de elektrische fiets met voorwielmotor erg geschikt  voor mensen die korte fietstochtjes willen maken. Als je je e-bike wilt gebruiken voor boodschappen, naar je werk fietsen, of een dagje winkelen in de nabij gelegen stad, is de e-bike met voorwielmotor zeer geschikt. Als je je e-bike echter wilt gebruiken om op fietsvakantie te gaan of om over heuvelachtig landschap te fietsen, kun je beter kiezen voor een e-bike met middenmotor.

Verschil tussen elektrische fiets met middenmotor en voorwielmotor

Het verschil van tussen een elektrische fiets met middenmotor en voorwielmoter zit in de plaatsing van de motor. Dit klinkt als een klein verschil, maar zorgt ervoor dat de fietsen een heel andere rijervaring krijgt. De elektrische fiets met middenmotor wordt namelijk aangedreven op de ketting en het zwaartepunt is door de plaatsing laag. Bij een elektrische fiets met voorwielmotor is de motor in het midden van het wielprofiel verwerkt. De kracht komt hierdoor uit het voorwiel en dit merk je tijdens het fietsen. Dit geeft een snelle start tijdens het wegfietsen.

Elektrische fiets met voorwielmotor kopen

Ben je benieuwd hoe een e-bike met voorwielmotor nou eigenlijk voelt? Kom langs in een  van onze winkels. Je kunt dan een testrit maken op een e-bike met voorwielmotor, en die vergelijken met e-bikes met midden- en achterwielmotors. Heb je vragen? De fietsexperts van Profibike helpen je graag. Bel gerust naar onze klantenservice of vul het contactformulier in. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen in een van onze winkels.