• 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Elektrische fietsen met achterwielmotor

Bij een elektrische fiets met achterwiel motor zit – de naam zegt het al – de motor in het  achterwiel bevestigd. Doordat je tijdens het trappen ook het achterwiel aandrijft, voelt deze  soort trapondersteuning erg natuurlijk aan. Ook zijn deze motors vaak erg krachtig,  waardoor deze fiets erg geschikt is door het fietsen door heuvels.

Elektrische fietsen met een achterwielmotor voelen aan alsof je een duwtje in de rug krijgt.  Dit in tegenstelling tot fietsen met een voorwielmotor, waarbij het voelt alsof je vooruit  getrokken wordt.

Voordelen van e-bikes met een achterwielmotor

Naast dat een e-bike met achterwielmotor natuurlijk aanvoelt doordat de aandrijving van  het achterwiel komt, hebben elektrische fietsen met achterwielmotor nog meer voordelen.  Deze fietsen sturen namelijk ook strakker. Ook is het gewicht vaak lager, omdat de motor  altijd in combinatie gaat met een open kettingkast. Verder heeft een e-bike met  achterwielmotor vaak meer versnellingsopties waardoor fietsen in een heuvelachtig gebied  erg prettig is. Als laatste slijt de achterwielmotor minder snel dan een middenmotor,  waardoor je er langer van kunt genieten.
Naast deze e-bikes hebben we natuurlijk: 

Nadelen van e-bikes met achterwielmotor

E-bikes met achterwielmotor hebben ook nadelen. Zo zit het gewicht van de motor en accu  helemaal op het achterwiel, waardoor het optillen en verplaatsen van de fiets niet heel  gemakkelijk gaat. Een ander nadeel is dat de fiets een open kettingkast heeft. Hierdoor heeft  de fiets meer onderhoud nodig en is het risico op vastzitten van broekspijpen in de ketting  groter. Het laatste nadeel is dat het verwisselen van de achterband erg ingewikkeld is. Dit  kan alleen door experts gedaan worden.

Voor wie is een e-bike met achterwielmotor geschikt?

e-bikes met achterwielmotor hebben een krachtige motor en hebben meestal veel  versnellingen, waardoor deze fiets erg geschikt is voor fietsen in heuvelachtige gebieden. Ga  je graag op fietsvakantie of fiets je graag een uur naar je werk, dan is de e-bike met  achterwielmotor een goede keuze voor jou.

Elektrische fiets met achterwielmotor aanbieding

Op ons assortiment elektrische fiets met achterwielmotor kan je ook nog divers extra voordeel scoren. Onze elektrische fiets met achterwielmotor aanbiedingen kunnen flink oplopen. Bekijk ons assortiment voor de diverse kortingen, of loop een van onze experience centers in om de mogelijkheden van een e-bike met achterwielmotor te bekijken en testen. Wanneer je op zoek bent naar een betaalbare e-bike, dan zit je bij Profibike op het juiste adres.

Elektrische fiets met achterwielmotor kopen

Ben je benieuwd hoe een e-bike met achterwielmotor nou eigenlijk voelt? Kom langs in een  van onze winkels. Je kunt dan een testrit maken op een e-bike met achterwielmotor, en die  vergelijken met e-bikes met midden- en voorwielmotors.  Heb je vragen? De fietsexperts van Profibike helpen je graag. Bel gerust naar onze  klantenservice of vul het contactformulier in. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om  een kijkje te komen nemen in een van onze winkels.