• 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Over elektrische fietsen 

De elektrische fiets biedt extra ondersteuning tijdens het fietsen. Ben je van plan om meer kilometers te te maken of gaat het fietsen niet meer van eigen? Dan is een elektrische fiets DE oplossing! Met een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, heb je de wind altijd in de rug. Elektrische fietsen halen een snelheid van ongeveer 25 km/h. Je hebt hier geen rijbewijs, kenteken of helm voor nodig. Met een elektrische fiets mag je overal fietsen waar een normale fiets dat ook mag. Wilt u een snelheid van 45km/h behalen? Dat kan doormiddel van een speed pedelec. Hiervoor zijn een kenteken en helm verplicht.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?


Actieradius

De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je kunt fietsen op een volle accu. Dit is per elektrische fiets verschillend. Het verschil in actieradius heeft met meerdere factoren te maken. Aller eerst is het van belang hoeveel watt de accu heeft. De bandenspanning moet ten alle tijden in orde zijn wil je de gewenste actieradius behalen. Verder heeft het gewicht van de persoon op de fiets, wind mee of tegen te maken met de actieradius. Als je accu leeg is kan je doormiddel van de ''vrije loop'' nog gewoon fietsen. De e-bike fietst dan hetzelfde als een normale  fiets.

Motor

De motor kan bij een elektrische fiets op drie verschillende plekken zitten. In het voorwiel, achterwiel of bij de trapas. Elke motor heeft zijn eigen voordelen. Een elektrische fiets met  een voorwielmotor is vaak gunstig geprijsd. Daarnaast is het onderhoud minimaal. Een  elektrische fiets met een achterwielmotor heeft vaak veel versnellingen en is daarom zeer geschikt voor lange fietstochten door heuvelachtige gebieden. Een elektrische fiets met middenmotor is zeer stabiel, omdat het zwaartepunt van de fiets in het midden ligt.

Frame

Fietsframes zijn er in verschillende vormen en maten. Zo heb je frames met een lage instap en frames met een hoge instap. Verder zal je rekening moeten houden met de fietsgeometrie. Dit heeft te maken met houding die je aanhoudt op de fiets. Op elektrische stadsfietsen zit je in de meeste gevallen recht op. Op een sportieve fiets zal je merken dat je verder voorovergebogen zit. Door deze houding belast je je lichaam minder en is de kans op zadelpijn bij lange ritten kleiner. De meest voorkomende frametypen zijn elektrische damesfietsen en elektrische herenfietsen.

Aantal versnellingen

Let bij aankoop van een e-bike goed op het aantal versnellingen. Als je veel in heuvelachtige gebieden fietst, dan is het belangrijk om voor minimaal 7 versnellingen te gaan in plaats van 3 versnellingen. Waar je goed op moet letten bij een elektrische fiets, is dat je vanuit stilstand in een lage versnelling wegrijdt. Waar het bij een normale fiets extra spierkracht kost, kost het bij een elektrische fiets extra motorkracht. Hierdoor gaat de accu onnodig snel leeg en dat is zonde!

Elektrische fiets met lage instap voor ouderen

Wanneer je al op leeftijd bent wil je de mindere vitaliteit niet in de weg laten zitten voor jouw bewegingsvrijheid. De elektrische fiets met lage instap voor ouderen zorgt ervoor dat je de gehele omgeving nog kunt verkennen. De elektrische fiets zorgt ervoor dat je een prettig tempo kunt fietsen zonder hard te hoeven trappen. Door de lage instap kan je gemakkelijk op de fiets gaan zitten. De elektrische fiets met lage instap is dan ook erg populair onder ouderen. Leeftijd is geen rol meer op de vraag of je nog kan fietsen. Met de elektrische fiets met lage instap wordt het fietsen daarnaast alleen maar makkelijker en leuker dan je gewend was.

Elektrische fiets aanbieding

 Op zoek naar een elektrische fiets in de aanbieding? Bij Profibike kan je bovenop onze al scherpe prijzen ook diverse aanbiedingen vinden. De kortingen kunnen oplopen tot honderden euro’s. Zo betaal je nooit teveel voor jouw elektrische fiets. Voor een elektrische fiets aanbieding kan je ook onze winkels bezoeken. Hier zijn ook diverse modellen te vinden tegen een extra aantrekkelijke prijs. Scoor daarom jouw elektrische fiets aanbieding bij Profibike!

Elektrische fiets kopen

Wil je graag een elektrische fiets kopen? Profibike helpt je daar graag bij! Al onze medewerkers hebben een passie voor fietsen en kunnen terecht als fietsexperts gezien worden. Voor al je vragen over elektrische fietsen kun je dus terecht bij één van onze verkopers. Het voordeel van Profibike is dat we niet alleen online actief zijn, maar ook fysieke winkels hebben. Hierdoor kun je je favoriete e-bike in een van onze experience centers uitgebreid komen testen. Bestel je hem liever online? Dan krijg je je elektrische fiets binnen twee werkdagen thuis afgeleverd.

Type e-bikes Fietsmerken Advies
Elektrische herenfietsen Bird bikes Actieradius e-bike
Elektrische damesfietsen Cangoo
E-bikes keuzehulp
Elektrische moederfietsen Gazelle
Levensduur e-bike accu
Elektrische bakfietsen Knaap
Middenmotor vs voorwielmotor
Elektrische vouwfietsen Popal
Snelheid e-bike
Elektrische transportfietsen         Puch
Voordelen van een e-bike
Elektrische fatbikes
Qwic
Reviews
Urban e-bikes
Vogue
BirdBike review
Speed pedelecs
Watt Puch Basic D7 review
Zoek op prijs
Puch E-Modern N7 review
E-bike aanbiedingen
Type aandrijving         Puch E-Soul N7 review
E-bikes tot €899,-
Riem Qwic Premium Review
E-bikes tot €999,-
Ketting  
Fatbikes tot €1499,-
Motormerken  
Motorpositie Ananda motor
 
E-bikes met middenmotor AKM motor
 
E-bikes met voorwielmotor Bafang motor
 
E-bikes met achterwielmotor Bosch motor