• Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Over elektrische fietsen 

De elektrische fiets biedt extra ondersteuning tijdens het fietsen. Ben je van plan om meer kilometers te te maken of gaat het fietsen niet meer van eigen? Dan is een elektrische fiets DE oplossing! Met een elektrische fiets, ook wel e-bike genoemd, heb je de wind altijd in de rug. Elektrische fietsen halen een snelheid van ongeveer 25 km/h. Je hebt hier geen rijbewijs, kenteken of helm voor nodig. Met een elektrische fiets mag je overal fietsen waar een normale fiets dat ook mag. Wilt u een snelheid van 45km/h behalen? Dat kan doormiddel van een speed pedelec. Hiervoor zijn een kenteken en helm verplicht.

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische fiets?

Actieradius
De actieradius geeft aan hoeveel kilometer je kunt fietsen op een volle accu. Dit is per elektrische fiets verschillend. Het verschil in actieradius heeft met meerdere factoren te maken. Aller eerst is het van belang hoeveel watt de accu heeft. De bandenspanning moet ten alle tijden in orde zijn wil je de gewenste actieradius behalen. Verder heeft het gewicht van de persoon op de fiets, wind mee of tegen te maken met de actieradius. Als je accu leeg is kan je doormiddel van de ''vrije loop'' nog gewoon fietsen. De e-bike fietst dan hetzelfde als een normale  fiets.
Motor
De motor kan bij een elektrische fiets op drie verschillende plekken zitten. In het voorwiel, achterwiel of bij de trapas. Elke motor heeft zijn eigen voordelen. Een elektrische fiets met  een voorwielmotor is vaak gunstig geprijsd. Daarnaast is het onderhoud minimaal. Een  elektrische fiets met een achterwielmotor heeft vaak veel versnellingen en is daarom zeer geschikt voor lange fietstochten door heuvelachtige gebieden. Een elektrische fiets met middenmotor is zeer stabiel, omdat het zwaartepunt van de fiets in het midden ligt.
Frame
Fietsframes zijn er in verschillende vormen en maten. Zo heb je frames met een lage instap en frames met een hoge instap. Verder zal je rekening moeten houden met de fietsgeometrie. Dit heeft te maken met houding die je aanhoudt op de fiets. Op elektrische stadsfietsen zit je in de meeste gevallen recht op. Op een sportieve fiets zal je merken dat je verder voorovergebogen zit. Door deze houding belast je je lichaam minder en is de kans op zadelpijn bij lange ritten kleiner. De meest voorkomende frametypen zijn elektrische damesfietsen en elektrische herenfietsen
Aantal versnellingen
Let bij aankoop van een e-bike goed op het aantal versnellingen. Als je veel in heuvelachtige gebieden fietst, dan is het belangrijk om voor minimaal 7 versnellingen te gaan in plaats van 3 versnellingen. Waar je goed op moet letten bij een elektrische fiets, is dat je vanuit stilstand in een lage versnelling wegrijdt. Waar het bij een normale fiets extra spierkracht kost, kost het bij een elektrische fiets extra motorkracht. Hierdoor gaat de accu onnodig snel leeg en dat is zonde!

Elektrische fiets kopen

Wil je graag een elektrische fiets kopen? Profibike helpt je daar graag bij! Al onze medewerkers hebben een passie voor fietsen en kunnen terecht als fietsexperts gezien worden. Voor al je vragen over elektrische fietsen kun je dus terecht bij één van onze verkopers. Het voordeel van Profibike is dat we niet alleen online actief zijn, maar ook fysieke winkels hebben. Hierdoor kun je je favoriete e-bike in een van onze experience centers uitgebreid komen testen. Bestel je hem liever online? Dan krijg je je elektrische fiets binnen twee werkdagen thuis afgeleverd.