• 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
 • Gratis verzending vanaf 50,-
 • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
 • Gratis retourneren
 • 5.000 e-bikes rijklaar en snel afgeleverd
 • Gratis verzending vanaf 50,-
 • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
 • Gratis retourneren
De fatbike kent zijn origine in ruwe terreinen zoals offroad paden, bergpaden en als fiets voor in de sneeuw. De fatbike wordt dan ook gekenmerkt door dikke banden en een robuust frame. Deze offroad bike is niet alleen door deze eigenschappen geprezen, maar ook het kenmerkende design is favoriet geworden onder verschillende fietsers. Met de elektrische fatbikes krijg je dit kenmerkende design van een fatbike gecombineerd met het gemak van een elektrische fiets. Ondanks het robuuste uiterlijk, is de elektrische e-bike voornamelijk geschikt voor stadsritjes.

Tijd van toen tot modern

Het design van de elektrische fatbike is de voornaamste rede om voor dit model te kiezen. De designs doet dan ook denken aan een vintage scooter. Ondanks de mogelijkheden om voor vintage te gaan, zijn er tegenwoordig ook voldoende moderne designs. Wat nog meer modern is, zijn de specificaties van de fietsen. Zo zijn de elektrische fatbikes voorzien van een sterke elektrische motor die met gemak tot de wettelijke maximale snelheid van 25 kilometer per uur kan ondersteunen. Middels een LCD scherm krijg je alle belangrijke informatie te zien, zoals je huidige snelheid als de accuduur van fatbike.

Onze merken e fatbikes

Bij Probike hebben we verschillende merken beschikbaar binnen de categorie elektrische fatbikes. Deze bestaan uit onder andere:
 • Diablo fatbikes: Diablo fatbikes worden geproduceerd door Troy, een Nederlands fietsenmerk. Diablo fatbikes zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Enkele van de populaire modellen zijn de X1, XR1 en XR2.
 • Knaap fatbikes: Dit Amsterdamse merk heeft een uitgebreid assortiment volledig gericht op e fatbikes. Alleen al het assortiment van Knaap heeft vrijwel alles wat jij zoekt. Deze elektrische fatbikes doen aan kwaliteit op geen onderdeel onder. 
 • MATE fatbikes: Wanneer je op zoek bent naar een vouwfiets, dan ben je bij Mate op het juiste adres. Deze E-folds zijn makkelijk mee te nemen in bijvoorbeeld de trein en op reis. Daarnaast hebben ze wel dat kenmerkende design van een e fatbike.
 • Tomos fatbikes: Tomos fatbikes worden geproduceerd door Tomos, een Sloveens fietsenmerk. Tomos fatbikes zijn verkrijgbaar in twee modellen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Enkele van de populaire modellen zijn de Flexer en de Flexer Sport.
 • Vogue fatbikes: Vogue is een van de grootste merken als het op elektrische fietsen aankomt. Het heeft dan ook een van de meest uitgebreide assortiment, waaronder ook verschillende e-fatbikes.
 • XP fatbikes: XP fatbikes worden geproduceerd door XP Bikes, een Nederlands fietsenmerk. XP fatbikes zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Enkele van de populaire modellen zijn de I-K Kompact, de Funky Trail en de I-E Marathon.

Touren tot 25km/h

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is de maximum snelheid van een fatbike? Met een fatbike mag je touren tot de 25km/h. Wanneer je harder gaat, dan moet je namelijk aan verschillende wettelijke verplichtingen voldoen zoals een kenteken houden en een helm dragen. Met deze fatbikes kan je dus gewoon lekker touren, zoals je op een e-bike doet, of gemakkelijk gebruiken voor verkeer naar de sportschool, het werk of de supermarkt. Bekijk al onze fatbikes met een maximale snelheid van 25 km/h.

Elektrische fatbikes vouwfietsen

Wanneer je op zoek bent naar een elektrische fatbike vouwfiets, dan heb je ook een uitgebreide keuze bij Profibke. Met een elektrische fatbike vouwfiets kan je gemakkelijk de fiets meenemen in bijvoorbeeld het openbaar vervoer of op reis. Op deze manier maakt het niet uit waar je bent om je gemakkelijk te verplaatsen.

E fatbike kopen? 

Wil je een elektrische fatbike kopen? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment in onze webshop of kom langs in een van onze experience centers. Op deze manier kan de bij zowel weer als geen weer de fietsen uitgebreid testen. Daarnaast staan onze specialisten graag klaar om jou van het beste advies te voorzien. Bestel je liever gemakkelijk uit jouw stoel? Dan geldt dat de elektrische fatbike gratis wordt verzonden en de volgende dag al wordt bezorgd. Zo kan je zonder meerkosten en snel van jouw elektrische fiets genieten.

Fatbike kopen op afbetaling of betalen in termijnen

Fatbikes zijn een relatief dure aanschaf. De gemiddelde prijs van een fatbike ligt rond de €2.000,-. Voor veel mensen is dit een bedrag dat ze niet in één keer kunnen betalen. Daarom bied Profibike verschillende mogelijkheden om een fatbike in termijnen te betalen of op afbetaling te kopen. Bij het betalen in termijnen betaal je een deel van de aankoopprijs in een keer, en de rest in maandelijkse termijnen. Bij het kopen op afbetaling koop je de fatbike in één keer, maar betaal je dit bedrag in maandelijkse termijnen terug. De looptijd van een termijnbetaling of afbetaling is meestal 12, 24, 36 of 48 maanden. De beste optie voor jou hangt af van je persoonlijke situatie en behoeften. Als je de aanschaf van een fatbike in termijnen wilt spreiden en je maandelijkse lasten laag wilt houden, dan is het betalen in termijnen een goede optie. Als je een fatbike wilt kopen die je anders niet zou kunnen betalen, dan is het kopen op afbetaling een goede optie. Als je het moeilijk vindt om te beslissen welke optie voor jou geschikt is, kun je altijd contact met ons opnemen voor advies.


Type fatbikes Fatbike merken Advies
Fatbikes 250W Diablo fatbikes/h Beste fatbikes van 2023
Fatbikes 25 km/h Knaap fatbikes
Fatbike regels 2024
Fatbikes 20 inch Mate fatbikes
Fatbike verzekering
Fatbikes voor dames Phatfour fatbikes
Wat is een fatbike?
Fatbike vouwfietsen Tomos fatbikes
Groene fatbikes         XP fatbikes