Advies

Voordelen van een elektrische fiets

De elektrische fiets is het afgelopen jaar enorm gegroeid in populariteit. Meer dan een kwart van alle kilometers die worden gefietst in Nederland worden inmiddels afgelegd op een elektrische fiets.

En dit is zeker niet alleen door 65+-ers die dankzij de elektrische fiets mobiel kunnen blijven. De elektrische fiets wint juist veel aan populariteit bij jongere generaties. In dit blog zetten we een aantal voordelen van een elektrische fiets op een rijtje.

Comfortabel fietsen
Doordat je tijdens het fietsen wordt ondersteund fiets je erg licht en comfortabel. Ook bij tegenwind en bij langere afstanden kom jij aan op je bestemming zonder dat je het gevoel hebt dat je een hele zware training achter de rug hebt.

Snelheid
Je kunt langer fietsen op een hogere snelheid dan met een gewone fiets. Met een elektrische fiets, fiets je zonder problemen een lange afstand rond de 25 km per uur. Zo bespaar je dus ook tijd ten opzichte van een niet- elektrische fiets. Zeker in stedelijke gebieden ben je op de fiets net zo snel of zelfs sneller dan met de auto.

Milieuvriendelijk
Doordat de ondersteuning het fietsen zo comfortabel maakt en je toch met een aardige snelheid jezelf verplaatst, wordt het veel aantrekkelijker om vaker de fiets te pakken en de auto te laten staan.

Wist je dat mensen met een elektrische fiets zich minder laten leiden door de weersomstandigheden, en dus vaker langer door fietsen bij koudere temperaturen.

Gezondheid
We weten allemaal dat het goed is om in beweging te blijven. De elektrische fiets gaat je hier op twee manieren bij helpen: zoals hierboven beschreven zal je vaker de fiets pakken dan wanneer je geen elektrische fiets hebt. Ook fietsen mensen met een elektrische fiets gemiddeld langere afstanden dan mensen met een gewone fiets. Je gaat dus niet alleen vaker maar ook verder op de fiets. Veel meer beweging dus.

De fiets heeft trapondersteuning dus de intensiteit van de activiteit is lager dan op een normale fiets, maar dit wordt vaak gecompenseerd doordat er meer kilometers worden gefietst.

Goed voor je humeur
Vaker fietsen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, ook mentaal zal het je goed doen als je vaker de fiets pakt. Mensen die vaker de fiets naar hun werk pakken, ervaren meer vrijheid, minder stress en zijn vaker tevreden dan mensen die altijd de auto pakken om naar hun werk te gaan.

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!