BirdBike Review – Urban e-bike voor échte hoogvliegers

De BirdBike is een strak vormgegeven e-bike voor echte hoogvliegers. Het opvallende design doet namelijk niets af aan de uitstekende prestaties van deze elektrische fiets. Het frame heeft de vorm van een A. De framestang is recht, robuust en vooral heel stijlvol.

Op de BirdBike neem je een sportieve fietshouding aan door het rechte stuur, maar profiteer je toch van het comfort van een stadsfiets. En de prestaties? De BirdBike A-Frame is standaard uitgerust met een achterwielmotor en een uitneembare accu. Jouw snelheid, de actieradius of de prestaties van de batterij houd je bij via het geïntegreerde LCD display.

BirdBike - Gemaakt voor dagelijks gebruik

De BirdBike is gemaakt voor dagelijks gebruik. Naar jouw werk, naar kantoor of naar de stad. Wil je liever langere tochten maken? Ook dat is met de krachtige accu geen probleem. Door het rechte stuur en het ergonomisch gevormde zadel, kom je altijd comfortabel aan op de plaats van bestemming. Door het aluminium frame is de BirdBike ook licht van gewicht.
Deze strak vormgegeven en sportieve elektrische fiets is leverbaar in deze framematen:

Uitvoeringen BirdBike
Framemaat
Geschikt voor fietsers met een lengte van 173-190 cm
Kleuren
Stealth Black – Starling Blue – Gravity Gray
Accu
346 Wh

De BirdBike is geschikt voor fietsers met een lichaamslengte die varieert van 1.73 tot 1.90 centimeter. Het maximale gewicht is 120 kilo. Stijlvol fietsen doe je natuurlijk in de kleur die jou aanspreekt. Zoals Gravity Gray, Starling Blue of Stealth Black. Het frame van aluminium zorgt ervoor dat de BirdBike met 22 kilo ook nog eens lekker licht van gewicht is.

Stoere 28 inch wielen voor de ultieme fietservaring

De wielen van de BirdBike zijn maar liefst 28 inch groot. Daardoor fiets je niet alleen meer in balans, maar ook comfortabeler. Schokken worden namelijk beter opgevangen door de goede demping en drukverdeling. De banden hebben voldoende profiel om ook over zandpaden en modderige bospaden te fietsen. Door de geïntegreerde spatborden hoef jij niet bang te zijn dat je vies wordt door opspattend zand of vuil vanaf de straat.

Rear Hub Bafang achterwielmotor en kettingaandrijving

De BirdBike is uitgerust met een Bafang achterwielmotor van 250 watt. Een achterwielmotor heeft als voordeel dat je altijd over voldoende kracht en grip beschikt. Je ervaart een fijne ondersteuning van achter uit. Je krijgt dus eigenlijk een duwtje in de rug als dat nodig is.

Je hebt daarbij de keuze uit 7 versnellingen van Shimano. Je kunt dus zowel licht als iets zwaarder fietsen. Door de hoogwaardige kettingaandrijving ben je altijd zeker van de beste prestaties. Niet alleen over de straat, maar ook op de wat zwaardere ondergronden.

Uitneembare 346 Wh accu met geïntegreerd LCD display

Gebruik je jouw BirdBike om moeiteloos naar je werk te fietsen? Of wil je langere afstanden fietsen zonder de accu te hoeven opladen? Door de geïntegreerde batterij is dat allemaal mogelijk. De accu is makkelijk uitneembaar en heeft een vermogen van 346 Wh.

Dat is goed voor een actieradius van 60 tot wel 100 kilometer. De prestaties van de batterij houd je bij via het LCD display in het stuur. Deze is tevens voorzien van achtergrondverlichting. Opladen doe je waar jou dat het beste uitkomt. De batterij van de BirdBike is namelijk snel en makkelijk met één klik te verwijderen en te plaatsen.

 • Met één klik uitneembaar
 • Geïntegreerde lithium-ion accu
 • Geïntegreerd LCD display
 • Lange levensduur en veilig

Rechte fietshouding en een ergonomisch gevormd zadel

De BirdBike is uniek in zijn soort. Toch is deze elektrische fiets ook de perfecte combinatie tussen een citybike en een mountainbike. Je kunt namelijk een rechte maar sportieve fietshouding aannemen. Dat heeft alles te maken met de vorm van het stuur. Door deze aerodynamische houding fiets je niet alleen efficiënter, maar ook comfortabeler tijdens lange afstanden. Zadelpijn is door het ergonomisch gevormde fietszadel voorgoed verleden tijd.

 • Sportieve en rechte fietshouding
 • Efficiënter en comfortabeler fietsen
 • Geen zadelpijn door het ergonomisch gevormde zadel

Hoe veilig is de BirdBike?

Je wilt niet alleen kunnen beschikken over voldoende kracht, vermogen en comfort. Ook veiligheid is van groot belang als je deelneemt aan het verkeer. Zeker op de elektrische fiets. De BirdBike is daarom voorzien van LED voor- en achterverlichting. Daardoor heb je altijd de beschikking over goed en helder zicht, maar ben je ook beter zichtbaar in het donker.

Door de 28 inch wielen, de brede banden en het lichte gewicht, beschik je altijd over voldoende grip en balans. Ook als het wegdek nat of iets zwaarder is. Door de Tektro voor- en achter schijfremmen, sta je altijd direct stil als de situatie daar om vraagt. Ook vanuit een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Door de kettingaandrijving schakel je soepel en snel.

 • Tektro schijfremmen voor en achter
 • Kettingaandrijving voor soepel schakelen
 • 28 inch wielen met brede banden
 • Licht van gewicht
 • LED verlichting voor en achter
 • Geïntegreerd LCD display met achtergrondverlichting

Conclusie

De BirdBike is een opvallende en “rare vogel” onder de elektrische fietsen. Dat komt mede door het A-Frame en het robuuste design van aluminium. De BirdBike is gemaakt voor het leveren van prestaties, maar verliest daarbij comfort en veiligheid niet uit het oog. Door de Rear Hub achterwielmotor van Bafang, de accu met een actieradius van 60 tot 100 kilometer en de 7 Shimano versnellingen, bereik je de plaats van bestemming altijd snel én stijlvol.

Beschikbare uitvoeringen

€ 2.299,00
€ 2.299,00
€ 2.299,00

BirdBike Review – Urban e-bike voor échte hoogvliegers

Plus- en minpunten

Belangrijkste specificaties

* De BirdBike heeft een gemiddelde actieradius van 60-100 kilometer. Dat betekent dat je zorgeloos je dagelijkse ritjes kunt maken, maar ook kunt genieten van een langere fietstocht. Zonder dat de accu opgeladen hoeft te worden. Hoe ver de actieradius reikt is natuurlijk ook afhankelijk van jouw gewicht, de stand die je kiest en de actuele weersomstandigheden.

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!