Fietsroutes

Fietsen in Zuid-Holland: door de Bollenstreek

Fietsen in Zuid-Holland: door de bollenstreek

Fiets knooppunten: 67- 66- 34- 24- 32- 43- 86- 35- 47- 48- 40- 49- 29- 91- 30- 38- 57- 55- 58- 59- 67

Deze route door de bollenstreek brengt je langs pittoreske dorpjes, monumentale bollenschuren en wanneer je in het juiste seizoen gaat kan je genieten van prachtige velden van bloeiende bloembollen. Deze route is ook geschikt om met de elektrische fiets te rijden.

Bloembollenschuren

Tijdens deze route kom je langs diverse historische bloembollenschuren. Prachtige bezienswaardigheden die een stukje geschiedenis van de bloembollen laten zien. In de houten stellingen in de bloembollenschuren werden de bloembollen bewaard. Niet alle bloembollenschuren zijn goed bewaard gebleven, je komt ook langs een bloembollenschuur die overwoekerd is.

Kastelen

Op deze route kom je langs het rijksmonument kasteel keukenhof. Bijzonder aan dit rijksmonument is dat het ontzettend goed is onderhouden. Het kasteel wordt omringd door een prachtig landgoed, bossen en bloembolvelden. De toegang tot het landgoed is gratis, dus dit is een mooie idyllische plek om even van de fiets af te stappen en een wandeling te maken. Ook kan je hier gebruik maken van het restaurant.

Het is ook zeker de moeite waard om iets af te wijken van de route om Kasteel Teylinger te bezoeken. Je gaat bij knooppunt 58 richting knooppunt 50 om bij kasteel Teylinger te komen. Om het kasteel te bekijken betaal je toegangsprijs, kinderen krijgen gratis toegang.

Dorpskernen en duinen

Deze route brengt je door pittoreske dorpskernen van Noordwijk binnen en Lisse. De dorpskernen hebben ieder hun eigen typische karakter. Zo is Noordwijk een badplaats waar je kunt genieten van de duinen en het strand. Lise is het echte Bloemendorp. Hier vind je ook Keukenhof. Een gedeelte van de fietsroute gaat achter de duinen langs, de heerlijk frisse zeewind zal je goed doen. Of stop je even voor een korte strandwandeling?

Bron: ANWB

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!