Puch E-Folk N3 Review – Complete e-bike met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Een complete e-bike voor een aantrekkelijke prijs? De Puch E-Folk N3 heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en wordt daarnaast ook nog eens heel compleet geleverd.

Deze sportieve elektrische stadsfiets heeft een trendy design, een slank frame en een lage en ruime instap. De voorwielmotor en de accu brengen je overal waar jij dat wilt. Naar kantoor, midden in de natuur of naar de stad. Op de Puch E-Folk doe je dat altijd met een lach.

Stoere stadsfiets en alleskunner: Puch E-Folk N3

De Puch E-Folk N3 is een echte stadsfiets. Stoer, robuust en lekker onderhoudsarm. Wil je liever de natuur in trekken? Ook dan neem je deze elektrische fiets mee. Door de 3 versnellingen, de verschillende ondersteuningsstanden, de stevige 28-inch wielen en de verende voorvork fiets je namelijk altijd comfortabel. Welke Puch e-bike past bij jou?

Uitvoeringen Puch E-Folk N3
Framemaat
50 cm (1.60m – 1.85m)
Kleuren
Glossy Black – Technical Blue
Accu
468 Wh

Welke kleur je ook kiest, met de Puch E-Folk N3 kom je altijd goed voor de dag. Het frame is namelijk slank vormgegeven omdat de accu zich onder de achterdrager bevindt. Natuurlijk biedt de drager nog wel steeds voldoende plaats voor jouw rugzak of boodschappentas.

Wielen van 28 inch en V-Brake remmen

De Puch E-Folk N3 heeft wielen van 28 inch. Daardoor profiteer je als fietser van ontzettend veel voordelen en comfort. De grote wielen en brede banden houden jouw fiets namelijk ook stabiel op ongelijk terrein of hobbelige zandpaden. De 28-inch wielen geven deze e-bike een stoer uiterlijk, maar zorgen er ook voor dat de schokken nog beter worden opgevangen.

Moet je plotseling remmen of reageren op een onvoorziene situatie op de weg? Dan maak je gebruik van de V-Brake voor- en achterremmen van de Puch E-Folk N3. Deze remmen zijn extra accuraat waardoor de fiets nog sneller tot stilstand komt als dat nodig is.

Fluisterstille Ananda voorwielmotor met 5 ondersteuningsstanden

De Puch E-Folk N3 is een onderhoudsarme stadsfiets met een gesloten kettingkast. De motor van deze elektrische fiets bevindt zich in het voorwiel. Dat betekent een krachtige ondersteuning tijdens alle weersomstandigheden. De Ananda voorwielmotor is ontzettend sterk waardoor je eenvoudig een maximumsnelheid van 25 km/h bereikt. Hoewel je door de rotatiesensor altijd op de juiste ondersteuning kunt rekenen, blijft de motor toch fluisterstil.

Als je kiest voor de Puch E-Folk N3, heb je de beschikking over een elektrische fiets met maar liefst 5 ondersteuningsstanden. Je kunt dus comfortabel en licht fietsen in elke situatie. Ook in heuvelachtige gebieden of als er plotseling een flinke wind opsteekt. Via het grote en bijbehorende Ananda D13 LCD display, kun je al jouw fietsprestaties bijhouden. Zoals de snelheid waarmee je fietst, de capaciteit van de accu en de actieradius van de accu.

468 Wh accu onder de bagagedrager

De elektrische E-Folk N3 van Puch heeft een sterke accu van 468 Wh en 13 Ah. Deze bevindt zich goed beschermd onder de bagagedrager. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de batterij van deze elektrische fiets beschadigd raakt of gestolen wordt. De batterij ligt namelijk stevig vergrendeld en is niet uitneembaar. De accu is goed voor een flinke actieradius van 75 tot 100 kilometer. Afhankelijk van de ondersteuningsstand waarmee je fietst, de omgeving en de weersomstandigheden. Andere voordelen van deze accu zijn:

 • Stevig vergrendeld onder bagagedrager
 • Lithium-ion accu
 • Snelle oplaadtijd
 • Actieradius van 75-100 kilometer

De accu van de Puch E-Folk N3 ligt dus onder de bagagedrager. Dat betekent dat je de achterdrager gewoon kunt gebruiken zoals je dat gewend bent. Bijvoorbeeld voor het vervoeren van tassen. Daarnaast kun je nog steeds fietstassen bevestigen aan de achterdrager, zonder dat de accu wordt belemmerd of niet meer bereikbaar is.

Onderhoudsarme e-bike met gesloten kettingkast

De Puch E-Folk is een echte stadsfiets, maar dan met een krachtige voorwielmotor en een accu. Stadsfietsen staan erom bekend weinig onderhoud nodig te hebben. Dat geldt ook voor deze elektrische fiets. De kettingkast is namelijk gesloten. Dit heeft als voordeel dat de ketting minder in aanraking komt met vuil en zand. Dit heeft een positieve invloed op de levensduur van de fietsketting, maar ook op het onderhoud en de prestaties van de e-bike.

 • Gesloten kettingkast
 • Minder onderhoud nodig
 • Positieve invloed op de levensduur van de ketting

Veiligheid van de Puch E-Folk

De Puch E-Folk is een stoere en robuuste e-bike. Ook is hij comfortabel onder elke omstandigheid en heeft de kettingkast weinig onderhoud nodig omdat deze gesloten is. Deze elektrische fiets van Puch is daarnaast ook nog eens heel veilig. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de 28 inch wielen, de brede banden met veel profiel, LED-verlichting, V-Brake remmen en de lage en ruime instap. Andere reden waarom deze e-bike veilig is:

 • V-Brake remmen
 • Verende voorvork
 • 28 inch wielen
 • Brede banden met veel profiel
 • Lage en ruime instap
 • LED verlichting voor en achter
 • Makkelijk af te lezen Ananda LCD display

Conclusie

De Puch E-Folk N3 overtuigt op ontzettend veel onderdelen. In de eerste plaats is deze e-bike veilig. Bijvoorbeeld door de brede banden, de V-Brake remmen en de LED verlichting. Door de 5 ondersteuningsstanden en de krachtige motor, beschik je over veel vermogen.

Ook de actieradius van de accu is noemenswaardig en meer dan genoeg voor dagelijkse ritjes naar de stad of het maken van lange fietstochten. Door de gesloten kettingkast is de Puch E-Folk N3 ook nog eens onderhoudsarm. Ben je op zoek naar een stoere elektrische stadsfiets met een goede prijs-kwaliteitsverhouding? Dan is de Puch E-Folk zeker voor jou!

Beschikbare uitvoeringen

€ 1.299,00
€ 1.299,00

Puch E-Folk N3 Review – Complete e-bike met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Plus- en minpunten

Belangrijkste specificaties

* De Puch E-Folk N3 heeft een 468 Wh accu op de achterdrager. Deze batterij heeft een actieradius van 75-100 kilometer. Afhankelijk van de gekozen ondersteuningsstand en de weersomstandigheden. Ook het gewicht van de fietser heeft invloed op de actieradius.

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!