Fietsroutes

Fietsen in Noord-Brabant: de Bekenroute

Fietsen in Noord-Brabant: de Bekenroute

Fiets knooppunten: 01 – 10 – 11 – 17 – 41 – 30 – 51 – 40 – 72 – 73 – 80 – 98 – 08 – 01

Deze fietsroute wordt getypeerd door de wateren die je tegen komt. Je fietst langs plassen, beken en sloten. Dit wordt afgewisseld met bossen en akkers en weilanden op de wat hoger gelegen punten op de route. Ook is er voldoende ruimte om af te stappen om uit te rusten of de omgeving verder te verkennen.

E-bike route informatie

De Bekenroute is geschikt om te fietsen met een elektrische fiets. Houd er wel rekening mee dat deze route deels door bosrijke omgeving gaat, wat inhoudt dat er op sommige plaatsen door boomwortels hobbels in de weg zitten. Ook zul je moeten opletten dat er paden zijn waar de wateren vlak langs de weg liggen, let er dus op dat je niet van de weg raakt.

Joe Mann Monument (Best)

In Best vind je in de buurt van knooppunt 11 het Joe Mann monument. Dit is de herdenkingssteen voor de Amerikaanse parachutist joe Mann die betrokken was bij de verovering van de brug over het Wilhelminakanaal. Door met zijn rug de explosie van een granaat op te vangen heeft hij het leven van zijn kameraden gered.

Son en Breugel

Je fietst langs de rand van het dorpse Son en Breugel. Als je het dorp in kijkt zie je de toren van de kerk St.- Genoveva aan de overkant van de Dommel.

Mosbulten (Nuenen)

In de buurt van Nuenen komt u in de buurt van het natuurreservaat Mosbulte. Een prachtig gebied met bossen en vennen.

Bakhuisje (Bokt)

Bokt is een wijk in de gemeente Eindhoven. Hier vind je rond knooppunt 08 het Bakhuisje. Dit huisje ligt aan de weg en is omgeven door een beukenhaag. Het bakhuisje is een historisch huisje dat vroeger werd gebruikt om brood in te bakken. Dit bakhuisje is een gemeentelijk monument.

Ekkersweijer

Tussen knooppunt 01 en 10 komt u langs recreatiegebied Ekkersweijer. Je gaat hier over een viaduct en de langste houten fietsbrug van Nederland. Hier heb je prachtig uitzicht over het gebied.

Bron: ANWB

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!