Advies

Waarom kiezen voor een elektrische fiets?

Elektrische fiets

Elektrische fietsen zijn de perfecte manier om je op twee wielen te verplaatsen. We hebben een breed scala aan modellen en stijlen, zodat u er een kunt kiezen die perfect bij uw behoeften past. Van elektrische fietsen met krachtige motoren tot vouwfietsen die in de kofferbak van je auto passen, wij hebben het allemaal. Bekijk onze producten vandaag nog!

Ontdek het stille plezier van fietsen met een elektrische fiets

Een elektrische fiets, of e-bike, is een fiets met trapondersteuning die een oplaadbare batterij gebruikt om de motor aan te drijven en te helpen bij het trappen. Elektrische fietsen zijn uitgerust met sensoren die detecteren wanneer u trapt en automatisch extra vermogen leveren om u vooruit te helpen.

Sommige mensen vinden elektrische fietsen gemakkelijker te berijden dan gewone fietsen omdat ze een laag zwaartepunt hebben en het verkeer op straten of paden kunnen bijhouden. Deze fietsen kunnen bijzonder nuttig zijn voor woon-werkverkeer bij slecht weer, wanneer uw auto in de file staat of parkeren op het werk te lang duurt. Ze zijn ook zeer geschikt voor mensen die het moeilijk hebben om heuvels te beklimmen zonder hulp van een elektrische motor.

De eerste stap bij het kiezen van een elektrische fiets is door te beslissen of u een voorwielmotor of een middenmotor wilt. De volgende stap is beslissen welke capaciteit accu het beste bij uw behoeften past. Dit is afhankelijk van de afstanden die u verwacht te maken. Elke keuze heeft voor- en nadelen, dus doe wat onderzoek voordat u een keuze maakt!

Bent u op zoek naar een stille, comfortabele en efficiënte manier om door uw stad te fietsen?

Bent u op zoek naar een rustige, comfortabele en efficiënte manier om door uw stad te fietsen? Zoek dan niet verder: je hebt het gevonden. Elektrische fietsen laten je gaan waar je heen wilt, met al het gemak en comfort dat een accu-aangedreven motor je kan geven.

De voordelen van elektrische fietsen

  • Ze zijn stil
  • Ze zijn gemakkelijk te gebruiken
  • Het onderhoud is eenvoudig
  • Ze zijn comfortabel
  • Elektrische fietsen zijn efficiënt, en je kan er grote afstanden mee behalen

Een elektrische fiets is comfortabel en gemakkelijk – zelfs als je een beetje moeite hebt om lange afstanden te lopen of te fietsen

Een elektrische fiets is comfortabel en handig – zelfs als je wat moeite hebt met lopen of lange afstanden fietsen. Het is ook geweldig als u lange afstanden moet fietsen en geen tijd hebt om elke dag heen en weer te fietsen. En natuurlijk is het ideaal voor mensen die gewoon altijd comfortabel willen fietsen.

Elektrische fietsen zijn vooral goed voor mensen met een beperkte mobiliteit omdat ze op elk terrein gebruikt kunnen worden – zelfs in ruwe, heuvelachtige gebieden die moeilijk te belopen of te berijden zouden zijn met een gewone fiets. Als u op zoek bent naar een alternatieve vorm van vervoer die u meer vrijheid biedt dan wandelen maar minder inspanning dan autorijden, dan is een elektrische fiets wellicht iets voor u!

Koop hier een elektrische fiets

Gazelle e-bikes zijn de perfecte oplossing voor mensen die vaker willen fietsen. Ze zijn handig, comfortabel en gemakkelijk te gebruiken.

De Gazelle e-bike is ideaal voor iedereen die zelf wilt trappen of gewoon voor een ontspannen ritje met ondersteuning door de stad.

Kies hier uw ideale e-bike

Elektrische fietsen zijn er in vele soorten en maten. Ze zijn niet allemaal hetzelfde, dus het is belangrijk om te weten welke aan uw behoeften voldoen. Als je een zware e-bike nodig hebt die bestand is tegen ruw terrein, dan hebben we die hier. Maar als je liever iets hebt dat je door de stad brengt in plaats van door de bergen, dan hebben we die ook! De keuze is aan u.

E-bikes bestaan al sinds 1895, maar pas sinds kort is hun populariteit echt van de grond gekomen

Elektrische fietsen bestaan al sinds 1895. De eerste elektrische fiets werd gemaakt door de Duitse uitvinder Karl Kordesch, die zijn voertuig aandreef met een accu. Sindsdien zijn elektrische fietsen steeds populairder geworden en verspreid over Europa en de Verenigde Staten. Zo werken ze:

  • Je trapt op je fiets zoals op elke andere fiets;
  • U gebruikt een elektronische motor om u voort te bewegen wanneer u sneller wilt gaan dan met trappen alleen mogelijk is.

Welk soort e-bike moet ik kiezen?

Het kiezen van de juiste e-bike kan een moeilijke taak zijn. De beste elektrische fiets voor u hangt af van uw behoeften en budget, maar er zijn enkele richtlijnen die u zullen helpen uw keuzes te beperken.

Uw eerste beslissing moet gebaseerd zijn op de vraag of u al dan niet een lange afstand moet rijden met uw elektrische fiets. Zo ja, dan wilt u er zeker van zijn dat hij voldoende vermogen heeft om u te brengen waar u heen wilt zonder dat u halverwege zonder stroom komt te zitten.

Gaat u de elektrische fiets alleen gebruiken in uw dorp of stad, dan kunt u ook kiezen voor een voorwielmotor stadsfiets. Deze fietsen zijn vaak goekoper maar beschikken zeker over een goede kwaliteit.

Profibike.nl

Als u een elektrische fiets wilt uitproberen, kom dan langs in een van onze winkels. Wij hebben een breed scala aan modellen beschikbaar voor zowel volwassenen als kinderen en kunnen u helpen bij het kiezen van de fiets die bij u past.

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!