Advies

Shimano naafversnellingen – alles wat je moet weten

Shimano naafversnelling | Shimano Nexus

Shimano naafversnellingen zijn degelijke, onderhoudsvriendelijke versnellingen, geschikt voor zowel stadsfietsen als elektrische fietsen. Veel van onze fietsen hebben de Shimano Nexus 7 en de Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf. Het aantal versnellingen is niet het enige verschil tussen deze twee.

Het bereik van een versnelling is het verschil tussen de meest lichte en de meest zware versnelling. De Nexus 8 heeft een groter bereik dan de Nexus 7, wat betekent dat je er lichter mee kunt fietsen en ook zwaarder. Je hebt ook meer mogelijkheden zodat je eenvoudiger een versnelling kiest die op ieder moment fijn fietst. Of dit een factor is die meespeelt bij het maken van een keuze van jouw fietst is afhankelijk van jouw fietsritten. Een lichtere versnelling kan bijvoorbeeld goed van pas komen in een meer heuvelachtige omgeving.

Waarom kiezen voor een naafversnelling?

Een groot voordeel van een naafversnelling is dat je deze minder hoeft schoon te maken dan een derailleurschakeling doordat deze vuil is van vuil en stof. Een naafversnelling is mogelijk in combinatie met een dichte kettingkast. Doordat de versnelling goed wordt beschermd, is hij vrij onderhoudsarm.

We hebben diverse modellen met naafversnellingen. Bekijk hier onze fietsen, of kom langs in ons experience center.

Populaire e-bike met naafversnelling

No data was found

Hulp nodig bij het kiezen van jouw ideale E-bike?

Met vijf korte vragen krijg je direct te zien welke e-bikes het beste aansluiten bij jouw wensen!