• Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren
  • Meer dan 500 fietsen in ons assortiment
  • Gratis verzending vanaf 50,-
  • Voor 12:00 besteld, vandaag afhalen
  • Gratis retourneren

Alles over e-bikes met middenmotor

Bij een elektrische fiets met een middenmotor wordt de fiets aangedreven op de trapas. Dat  is de plaats waar de pedalen aan de fiets bevestigd zijn. De e-bike middenmotor zorgt voor een betere gewichtsverdeling en daardoor voelt de fiets stabieler aan. Ook voelt de ondersteuning van een middenmotor daardoor heel natuurlijk aan.

Voordelen van een e-bike met middenmotor

Bij een e-bike met middenmotor zit de motor bevestigd aan de trapas, aan de onderkant van  het frame. Andere versies van e-bikes hebben de motor midden in het voorwiel of midden in het achterwiel zitten. Het eerste voordeel van een e-bike met een middenmotor is dat de motor lager ligt dan wanneer de motor in het wiel zit. Dit zorgt voor een stabielere wegligging. Hierdoor is een elektrische fiets met een middenmotor ideaal voor mensen die moeite hebben met hun evenwicht. 
Het tweede voordeel van een e-bike met een middenmotor is dat de motor in het midden  van de fiets zit. Hierdoor ligt het zwaartepunt van de fiets in het midden. Dit is handig als je de fiets wilt optillen of verplaatsen. Dan helt de fiets niet naar één kant. Het derde voordeel van een middenmotor op je e-bike is dat de aandrijving op de ketting zit in plaats van op het wiel. Hierdoor geeft de motor op een natuurlijke manier ondersteuning. Hierdoor ervaren veel mensen een elektrische fiets met middenmotor als de prettigste fietservaring. 
Het vierde voordeel is dat de accu van een e-bike met middenmotor langer mee gaat. Deze fietsen zijn namelijk voorzien van een trapkrachtsensor. Dit zorgt ervoor dat de fiets extra ondersteuning biedt wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld als je een heuvel op rijdt. Als je minder hard trapt (doordat je bijvoorbeeld wind mee hebt), geeft de fiets minder ondersteuning, waardoor energie van de accu wordt bespaard.

Elektrische fiets met middenmotor kopen

Ben je benieuwd hoe een e-bike met middenmotor nou eigenlijk voelt? Kom langs in een van  onze winkels. Je kunt dan een testrit maken op een e-bike met middenmotor, en die vergelijken met e-bikes met voor- en achterwielmotors. Heb je vragen? De fietsexperts van Profibike helpen je graag. Bel gerust naar onze klantenservice of vul het contactformulier in. Ook ben je natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen in een van onze winkels.